Sprays & Finish

Her finder du vores store udvalg af sprays og produkter til den sidste finish. Sprays kommer i mange varianter og med mange funktioner. Der er filtsprays, udredningsspray, fugtgivende sprays, spays der tilfører glans og hold, samt sprays der er varmebeskyttende, så pelsen ikke tager skade under føntørring. Vores finishprodukter er beregnet til at give pelsen den sidste touch, efter pelsplejen eller inden du går i ringen.

Vi forhandler Starfire's Canine Care LIne, Requal og Jean Peau, alle sprays og finishprodukter af meget høj kvalitet.

Vores sortiment dækker bredt og du kan med sikkerhed finde en spray det hjælper med nøjagtigt det du ønsker. Det kan være problemer med sammenfiltret pels, pels der mangler fugt og er blevet mat og livløs, eller en spray der giver den sidste finish og sikrer en din hund virkelig shiner når du går i udstillingsringen.

Er du i tvivl, så tøv endelige ikke med at spørge os til råds.

19 varer

Faldende orden
pr. side

Sprays og Finish

Hvilken spray eller finish skal jeg vælge? Der er så mange forskellige. Det spørgsmål hører vi tit, men der er hjælp at hente her. Start med slutningen, hvad er det du ønsker at opnå? Ønsker du hjælp undervejs i pelsplejen, at redde tør og forsømt pels eller leder du efter den sidste finish i udstillingsringen? Når du ved det, er du allerede langt i at finde den helt rigtige spray. Og uagtet hvilken du vælger, så er du et skridt nærmere en sund, fugtmættet og filtfri velplejet pels hos din hund.

Hvilket mærke skal jeg vælge:

Som udgangspunkt, så rammer du rigtigt, hvis du vælger en spray eller finishprodukt af samme mærke som den shampoo og balsam du har købt. Det gør du fordi producenterne nøje har tænkt over, hvordan de forskellige ingredienser i en shampoo, balsam og sprays komplimenterer hinanden. 

Dog kan du sagtens bruge en spray fra et helt andet mærke, hvis den specifikke spray du leder efter, ikke kommer fra samme mærke som dit shampoo og balsam

Kend din hunds behov:

  • Normal pels: Hvis din hund har normal hud og pels, vil en varmebeskyttende spray være det rette valg. Disse er designet til at beskytte pelsen med føntørring og tilfører også fugt. Suppler med en udredningsspray til den daglige pelspleje, samt en fugtgivende spray i vinterhalvåret, så du er godt dækket ind og sikrer din hund en sund og lækker pels.
  • Tør pels: For hunde med meget tør pels, skal du bruge en fugtspray der også genopbygger pelsen. Brug den gerne dagligt i tør pels og kombinere gerne med flere, når du vasker din hund. En spray kan dog ikke stå alene og du kan med fordel kombinere med en fugtgivende shampoo samt en pelskur.
  • Filtret pels: Har din hund ofte filt i pelsen, eksempelvis i forbindelse med pelsskifte, så kan du udover en god udredningsspray, kombinere med en decideret filtspray. Disse sprays er designet til på nærmest magisk vis at opløse filten, så den er langt nemmere at løsne. Fugt knuden/filten godt, lad virke et par minutter og brug så dine fingre og enden af en kam til at løsne filten.
  • Pels der skal klippes: Har du en hund hvor du har behov for at klippe dele af pelsen i facon, så kan du vælge en spray der giver lidt hold i pelsen og hvor du kan formen den inden du klipper. Disse sprays gør ikke pelsen stiv som med hårlak, men giver kun et let hold, nok til at du kan klippe i den rette facon.
  • Overvej duften: De fleste sprays har en duft og i vores sortiment finder du flere forskellige, men de har alle en mild og ikke overdøvende duft. Vælg en duft, du kan lide, men som også er mild nok for din hund.
  • Undgå skrappe kemikalier: Ligesom med hårprodukter til mennesker, kan produkter til hunde, indeholde en række kemikalier. Vælg produkter, der er fri for parabener, sulfater og kunstige farvestoffer, da disse kan være hårde for hundens hud.

At afslutte din vask af hunden med en god spray eller ent godt finishprodukt er vigtigt for at opretholde en sund pels og gøre den efterfølgende daglige pelspleje nemmere for dig.

Er du i tvivl om hvilken type spray passer bedst, så er det altid en god ide at beskrive hundens pelstype og de udfordringer du har, så kan vi meget bedre hjælpe dig.

Fugtgivende spray:

Forkæl din hunds pels med en fugtgivende pelsspray, der er specielt designet til at genoplive tørre og matte pels. Disse sprays kaldes også balsam sprays og fælles for dem er at de ikke skal skylles ud. De unikke formler, beriget med nærende ingredienser som aminosyre og keratin, trænger dybt ind i pelsen og efterlader den silkeblød og fugtmættet. Ideel til daglig brug for at opretholde en sund og velplejet pels. Vi har fugtgivende sprays der kan bruges både i våde og tørre pelse.
Har din hund meget tør pels, kan du med fordel bruge en god fugtgivende spray dagligt, så du sikrer at pelsen ikke tørrer yderligere ud. 

Antistatisk spray:

Slip af med det irriterende statiske elektricitet i din hunds pels med vores antistatiske pelsspray. Den avancerede formel virker hurtigt og effektivt for at reducere statisk og forhindre fremtidig ophobning. Giv din hund en smidig og skinnende pels, der er fri for elektriske ladninger. Ideel ved ringsiden, hvis du udstiller din hund.

Udredningsspray:

At børste i tør pels kan slide unødigt på pelsen. Derfor anbefaler vi at du bruger udredningsspray ved den daglige pelspleje. En udredningsspray indholder masser af fugt og balsam som ikke skal skylles ud. Spray på et lille område ad gangen og børst forsigtigt, mens du undervejs løsner små filt. Vores udvalg af udredningsspray indeholder alle masser af fugt og beskyttelse.

Glansgivende spray:

Få din hunds pels til at skinne med vores glansgivende pelsspray. Den avancerede formel indeholder ingredienser, der fremhæver pelsens naturlige glans og farver. Anvend sprayen før udstillinger eller bare for at give din hund en ekstraordinær glans i hverdagen.

Filtspray

En decideret filtspray er uundværlig når vi taler pelshunde. Med en god og effektiv filtspray, er det langt nemmere at holde pelsen fri for filt. Spray på det filtrede område og lad det virke et minuts tid. Brug derefter dine fingre eller enden af en kam til at løsne filten udefra, mens du forsigtigt skiller hårene og filten ad. Træk ikke i pelsen, da det kan være smertefuldt for hunden.

Varmebeskyttende sprays

Varmebeskyttende sprays er designet til at beskytte din hunds pels mod varmen fra føntørrer og blower. Efter du har vasket din hun, klemmer du vandet ud af pelsen med et håndklæde. Spray over helt pelsen inden du begynder at føntørre. Vær meget opmærksom på at temperaturen på føntørren eller din blower ikke er for høj, så du ikke brænder hunden.

Spray til form og hold

Har du behov for at give lidt mere form og hold til pelsen, eksempelvis hvis du skal klippe din hund i facon, så brug en spray, der stiver pelsen en smule af, uden at det virker stift som ved hårlak. I disse sprays er det ingredienser som Re Exentyal og elastane der sørger for at pelsen kan formes. Der findes også finishprodukter med hold, som du roligt kan tilføre uden at du behøver frygte at pelsen bliver stiv og synes kunstig.

Volumenspray

Hvis din hund har en tung pels, som du ønsker at løfte og gøre fluffy, så kan du med fordel bruge en volumenspray. Disse tilfører lidt tekstur og volumen og give elastisk støtte

Hvordan skal jeg bruge en spray?

Der findes spray til både tør og våd pels, alt afhængigt af deres funktion. Nogle kan endda bruges både i våd og tør pels.

Bruger du en spray i våd pels, f.eks en varmebeskyttende spray, så spray 15-30 cm fra pelsen. Løft gerne op i pelsen og lad sprayen fordele sig ud over pelsen. Brug 2-3 pift på hver side af hunden og pas godt på ikke at komme for tæt på hundens øjne. Masser evt pelsen for at fordele yderligere. Herefter kan du føntørre hunden.

Bruger du spray i tør pels, så spray 15-30 cm fra pelsen, 2-3 pift på hver side og lade sprayen fordele sig godt ud over pelsen. Hvis det er en udredningsspray, så væd et lille område ad gangen, så den ikke når at tørre ind, inden du kommer frem med børsten eller kammen.

Et decideret filtspray skal bruges meget lokalt på selve filten. Gennemvæd filten og masser med fingrene. Lad virke nogle minutter inden du blidt trækker filten fra hinanden med fingrene. Du kan også bruge enden af en kam til forsigtigt at løsne de sammenfiltrede hår.

Et Finishprodukt tilføres pelsen efter du er helt færdig. Varm produktet op i hænderne og fordel let i pelsen, der hvor du ønsker den sidste finish-

Vigtige bemærkninger ved brug af vores sprays:

Undgå kontakt med produkterne i øjnene. Hvis produkterne kommer i kontakt med øjnene, skyl straks med rigeligt vand. Hvis irritation vedvarer, søg veterinær hjælp.
Undgå åbne sår eller irriteret hud:

Undgå at påføre pelsplejeprodukter på åbne sår eller irriteret hud. Hvis din hund har hudproblemer, anbefales det at konsultere en dyrlæge inden brug.
Følg Anbefalingerne:

Følg omhyggeligt anbefalingerne og instruktionerne for hvert produkt. 

Ved valg at gode pelsplejeprodukter, sikrer du at din hunds pels forbliver sund, blød og nem at vedligeholde ved de daglige pelsplejerutiner samt ved udstillingsringen.